Насловна Пројекат Вијести Видовданска свечаност 2016. и Сребрни прстен академику Крестићу
Видовданска свечаност 2016. и Сребрни прстен академику Крестићу ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 03 јул 2016 10:04

Српско културно друштво „Зора“ Книн-Београд, Завичајни клуб „Книнска Крајина“ и Удружење Срба из Хрватске представили су у понедјељак 27. јуна, уочи Видовдана, седми број годишњака „Книнска Крајина“, а академику Василију Крестићу уручено је највише признање Друштва.

О часопису и текстовима објављеним у новом броју говорили су Данко Перић, Душан Вукојевић Марс и др Милан Гутић. О историјском чину, формирању СКД Зора 1989. године и њеним активностима досад, говорио је Никола Церовац.

На свечаности одржаној у Дому РВИ, академику Василију Крестићу, Сребрни прстен Умјетничког братства манастира Крка је уручио архимандрит манастира Крка отац Никодим. Академик Крестић присјетио се почетка свог научног дјеловања, и академика Васе Чубриловића - на чији је “наговор” почео да изучава историју Хрватске, и посебно Срба у Хрватској. О Крестићевом стварлаштву говорио је проф. др Јован Плавша, прошлогодишњи добитник Сребрног прстена.

Поезију је говорио Душан Ђаковић. Наступила је Женска пјевачка група „Извор“ Културне заједнице Крајина. Програму „Звуци завичаја“, присуствовало је више од 60 људи, који су дошли чак и у вријеме док је Београдом “бјеснило” љетње невријеме.

Галерија

Последње ажурирано субота, 09 јул 2016 15:19
 

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6)

You should upgrade to Internet Explorer 9, please visit the Internet Explorer 9 worldwide page.