Петар Б. Поповић ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 25 март 2012 17:45

Петар Б. Поповић (Книн, 1958. године) новинар, у Книну је похађао основну школу. Средњу машинско-техничку је завршио у Бугојну, а дипломирао је на Факултету политичких наука у Сарајеву.

Послије завршених студија, враћа се у родни град и средином 80-их година прошлог вијека у Радио Книну почиње да ради хонорарно као новинар сарадник. Стално запослење у тој редакцији добиће двије-три године касније. Истовремено је био дописник регионалног сплитског дневног листа Слободна Далмација и националне агенције ТАНЈУГ.
У книнском радију је од 1991. године, па до краја рата грађанског рата у Хрватској, обављао функцију главног и одговорног уредника. У том периоду је, стицајем околности,  сарађивао са бројним недјељним и дневним листовима, као и електронском медијима на просторима бивше Југославије, али и у иностранству.
Послије хрватске операције „Олуја“ у августу 1995. године, избјеглиштва, и пресељења у Београд, радио је као уредник у деску Политике експрес, а од септембра 1999. године је стално запослен у јединој краткоталасној станици на српском просторима - Радио Југославији (сада, Међународни радио Србија), гдје је тренутно шеф деска. У исто вријеме, почевши од 1996. године, наредних девет година на Радију Б-92, најмање једном седмично, уређивао је и водио емисију Повратак, у којој је третирана проблематиука избјеглих и расељених особа. 
 
Објавио је двије књиге (избјегличких) прича и записа, од којих је већи број претходно штампан у дневној и периодичној штампи у Србији – Споменари подинарском Хазарима и Пићерин за Крајину (два издања).
У припреми му је трећа књига на исте теме  – Апотеоза православне Далмације.  
 

Дјела

  • Споменари подинарским Хазарима (1998. године, Друго (проширено) издање 2000.године)
  • Пићерин за Крајину (2004. године)
  • Апотеоза православне Далмације (2012)

Видјети још....

Последње ажурирано понедељак, 09 септембар 2013 08:59
 

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6)

You should upgrade to Internet Explorer 9, please visit the Internet Explorer 9 worldwide page.